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लस्सी/Lassi


कुल पाक समय  5  मिनट= तैयारी का समय 2 मिनट  + पकाने का समय 3 मिनट
मात्रा = 1-2 के लिए
सामग्री :-
  1. गाडा दही -- 2 कप
  2. शक्कर -- 2 बड़ी चम्मच
  3. इलायची -- 3-4
  4. मलाई/क्रीम -- 2 छोटी चम्मच
विधि :-
  1. इलाईची(3-4) को छील कर , इलाईची के दानों को पीस लें|
  2. मिक्सर ग्राइंडर में गाड़े दही(2 कप), शक्कर( 2 बड़ी चम्मच) और पीसी हुई इलाईची को मिलायें|
  3. लस्सी को फ्रीजर में रख दें| परोसने से पहले गिलास में लस्सी के ऊपर 1 छोटी चम्मच मलाई/ क्रीम डालें|

Ingredients :-
  1. Thick Dahi/Curd/Yogurt -- 2 cup
  2. Sugar -- 2 tbsp
  3. Cardamom -- 3-4
  4. Malai/Cream -- 2 tsp
Instructions :-
  1. Peel the Green Cardamom(3-4) and make powder of the Cardamom seeds.
  2. Mix the Thick Dahi/Curd/Yogurt(2 cup), Sugar(2 tbsp) and Cardamom seed powder in the mixer grinder.
  3. Keep the Lassi in the Freezer. Before serving the Lassi put Malai/Cream(1 tsp) on the top of Lassi in the glass.